Etiketter

Bild (3) Engelska (38) Hkk (3) Idrott (8) Lära att lära (2) MA (7) Musik (1) No (36) Portfolio (4) So (5) Svenska (27) Tyska (37)

söndag 17 november 2013

Ingen riktig våldtäkt


Ingen riktig våldtäkt

Jag tycker att det här är en våldtäkt för att killarna höll fast henne under samlaget och det står tydligt i våldtäktslagen att det är en våldtäkt om det är fysiskt våld och att de höll henne och gjorde så att hon inte kunde röra sig eller går där ifrån och tvingar då henne till att ha sex med dem även fast hon bara ville hångla med en av killarna. Sen så säger hon i filmen att hon var full och att vara full är ett hjälplöst tillstånd och när man har sex med någon som är i ett hjälplöst tillstånd så räknas det som en våldtäkt. det står också att det är ett sexuellt övergrepp om man blir fotad eller filmad utan kläder eller i ett sexuellt syfte om man inte vill och hon blev fotad under samlaget utan att hon ville det. 


Andra kan tycka att det inte är en våldtäkt för att i filmen så uppges inte killarnas sida av det hela och att dem kanske också var fulla eftersom det fanns alkohol på festen. De kan också säga att hon sa att hon ville ha sex genom att hon följde med upp på sovrummet och sa inte nej när killen började närma sig henne.

Men då svarar jag på det att hon inte sa nej utan var rädd som är vanligt när man blir våldtagen att man inte kan säga nej utan man är nästan i ett chocktillstånd och i ett hjälplöst tillstånd och kände sig hotad och vågade inte säga nej och att hon inte säger nej behöver inte betyda att hon vill ha sex utan hon kan fortfarande känna sig våldtagen under samlaget som hon kände att hon blev. Sen så svarar jag på att de var också i ett hjälplöst tillstånd men det står tydligt i brottsbalken 6 kapitlet 1§  att det är bara om man utnyttjar personen i ett hjälplöst tillstånd och jag tycker att killarna utnyttjar henne genom att ta bilder, använda våld mot henne medan hon tog inga bilder på dem och använde inget våld mot dem så utnyttjade hon inte dem även om de kan ha varit i ett hjälplöst tillstånd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar