Etiketter

Bild (3) Engelska (38) Hkk (3) Idrott (8) Lära att lära (2) MA (7) Musik (1) No (36) Portfolio (4) So (5) Svenska (27) Tyska (37)

fredag 24 maj 2013

Frågor fetter och proteiner


värme, stötar och slag, samt reservenergi
2.för att energi i fröet ska räcka till det har börjat gro
3. är den mättad så har den en dubbelbindnigar är den omättad så är det bara enkelbindningar och fleromättad så har den fler dubbelbindningar men det innehåller också mättade fettsyror
4. för det finns vissa vitaminer och för att bilda nya celler behöver vi fett
5. fett i nötkött, kokosfett och mjölkfetter
6 rapsolja, solrosolja och olivolja
7 palmolja, kokosfett
8. transfetter
9. kroppen tar inte upp det utan det lagras på kroppen och det finns mer kolesterol i mättad än i omättade och fleromättade.
10. för att det ska hålla längre och att man får omättade fettsyror att reagera med väte och då försvinner dubbelbindningar och enkelbildningar ersätter dem.
11. jag kan få det att reagera med väte och det håller längre men innehåller mycket fler transfetter och kolesterol. Jag kan också blanda det med solrosolja och olivolja som då 
12. de hjälper oss att röra oss, de är korrpens enzymer som är snabba på kemiska reaktioner, de är byggnadsmaterial, det blir bränsle i överflöd.
13. hemoglobin
14. aminosyror
15. kväve, svavel, fosfor
16. ägg, kött, bönor, quorn, fisk, mjölk
17. för den innehåller samma aminosyror,
18. för proteinet stelnar av värme
19.för att det som blir överskott blir bränsle och om man inte förbränner bränlse så hamnar det på kroppen och när protein förbränns så bildas det fler ämnen än koldioxid och vatten.
20. för de måste få in protein i sina mat.
21. för det är proteinet som har stelnat längst upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar