Etiketter

Bild (3) Engelska (38) Hkk (3) Idrott (8) Lära att lära (2) MA (7) Musik (1) No (36) Portfolio (4) So (5) Svenska (27) Tyska (37)

måndag 26 september 2011

Miljöbeskrivare

Vi får möta stadsmiljöer och bymiljöer. Där det bor många människor och dem känner varandra och det går rykten som sprider sig snabbt. Miljön är från 1700-talet och inte så modern. Den kan vara väldigt smutsig och fattig eller rik och fin så miljön beror mycket på vem man är och vem man träffar och i vilka områden som man befinner sig i.

Dem beskrivs som väldigt oroliga miljöer där om man är en stråtrövare som Sovay måste se sig för så att ingen kommer på en. Eller att man kan få reda på mycket och att man kan träffa flera personer som kan hjälpa en eller att förråda en för sin egen vinning.

Det påverkar handlingen för att i en stadsmiljö kan inte Sovay vara mycket stråtrövare medan när hon rider eller är i en by så träffar hon folk som inte är så rika och känner inte henne så då är det bättre att vara man. Men när hon träffar rika som i t ex städer  behöver hon i  familjens rang för att träffa folk som t ex känner hennes pappa eller bror.



P
M
I
Att man har folk som man litar på och kan hjälpa en.
Att man som stråtrövare får reda på mer om andra eller ens nära och kära. 
Att ens hemliga identitet blir mycket lättare upptäckt.
Att det finns folk som vill få en i galgen och få belöning för det.
Att det skiftar i miljöerna på grund av vem man är.


1 kommentar:

  1. Intressanta iakttagelser. Skilj på de/dem. Arbeta vidare med mb. Sätt punkt mm. Mycket imponerande bilder du gör i paintbrush!

    SvaraRadera